t.dince®

12 Ağustos 2010 Perşembe

Tayyip Erdoğan Putin'e benziyor/ Savaş Süzal

Tayyip Erdoğan Putin'e benziyor/ Savaş Süzal








ABD kongresi tatile giriyor. Amerikalı politikacılarda seçim hazırlığında Temsilciler Meclisinin tamamı, Senato’nun da üçte biri seçime gidiyor. Bu nedenle her gün postadan ABD’li bölge milletvekillerinin bu yasama döneminde halk için, önerdikleri yasa tasarıları, hangi yasalara ne oy verdikleri konusunda mektuplar çıkıyor. Eğer yaptıkları beğenilirse bu dönemde yeniden seçilecek veya yerlerine daha iyi yapacağına inanılan politikacılar gelecek.







Gerçek demokrasilerde, politikacılar seçmene hesap verir, yaptıklarını savunur. Türkiye’de yaşananlara bakınca halkamı acıyım yoksa memlekete mi, karar veremiyorum. Sanki çocukken oynadığımız oyunlar gibi. Bizim zamanımızda çocukların video oyunları ve oyuncakları olmadığı için oyun ve oyuncak icat ederdik. Kızlar kapı önüne serdikleri bir örtü üzerinde evcilik, oğlanlarda kendi icat ettikleri, misket veya mahalle kavgası gibi oyunlar oynardı. Şu anda Türkiye’nin sahte gündeminde gelişen çok sayıdaki olay da bu oyunlara benziyor.







Mesela bu oyunlarda kızlar bez bebeklerine annelik yapar, olmayan aileleri ile hayal ettikleri bir evlilik yaşardı. Aynı bugün Türk halkının olmayan özgürlük, olmayan demokrasi ve olmayan hukuk kurallarını yaşamaya çalıştığı gibi. Mesela bakıyorum herkes Askeri Şura’yı tartışıyor. Nesini tartışıyorsunuz Askeri Şura’nın? Sanki Ampul iktidarına karşı kendi geleneksel kuralları koruyabilmiş, uygulayabilecek bir ordu varmış gibi.







Herkes Anayasa oylamasını referandumu tartışıyor. Anayasal hakların, yasal hakların askıya alındığı toplumda ne kadar komik bir tartışma. Herkes işçi haklarını tartışıyor. Garip işçisinin hakkını bile aramaya gücü yetmeyen sendikalarla. Yiyecek ekmek bulamayan, Pazar çöplerini kurcalayan emekli geçim derdini tartışıyor, sanki geçinebiliyormuş gibi. Kendilerini aydın diye tanımlayan bir gurup ise ülke meselelerini tartışıyor, tartışmaları gereken karanlığı bırakarak.







Neymiş Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir bayrak demiş. Demiş de bunu yenimi duymaya başladınız? Bunun ABD Kürt planının bir parçası olduğunu kaç yıldır bu köşeden yazmadık mı, inanmadınız, şimdi mi idrak ettiniz? Ülkenin parçalanmasına yol açanlar Sebep sonuç ilişkisini unutmuş, sonuçla tartışıyor. Türkiye, artık yüzünü falan değil batıya popo sunu döndü, görmüyorsunuz.



Halkını tanımayan, halk diye şoförünü, berberini, lokantada garsonu bilen basın yöneticileri tam borazan. İran ile dalga geçen Türkiye, İran’dan bile gerilerde haberiniz yok. Ne diyor bir tarikat lideri taa Amerika’lardan “ölüler bile Evet oyu vermeli” demiyor mu? Aynı Menderes döneminde Vatan cephesine mezar taşlarından isim kaydedilmesi gibi. Bu da gelecek seçimler ve referandumda neler olabileceği uyarısı.







Geçin efendiler geçin, hepimiz Tayip Erdoğan’ın evcilik oyununda figüran bez bebekler gibiyiz. Bu oyunda kundaklanmış kadınlarımız bez bebek rolünde. Ellerinden hakları alınan o kadınlar nerede, ne yapıyorlar? Plajlarda göbek nasıl eritilir hangi manken ne giymiş onu mu tartışıyor? Milli Eğitim Bakanlığı devlet okullarında öğretmen açığı varken öğretmen atamayıp tüm ağırlığını İmam Hatip liselerine veriyor, ne yapıyorsunuz çocuklarınızın geleceği için?







Hatırlarsanız geçen hafta ABD Kongresinde yapılan Türkiye’nin gidişatı ile ilgili bir toplantıda Erdoğan’ın Rusya Başbakanı Putin’e benzetildiğini ve Ergenekon soruşturmaları konusunda kaygı duyulduğunu yazmıştım. Ne hikmetse, özgürlükçü Türk basını bu konuşmaları duymadı, yayınlamadı. Çok doğru bir benzetme. Bu iki lider arasındaki benzerlik çok isimler farklı. Demokrasi maskesi ardından halka baskı uygulama. Rusya’da KGB eski şefi Putin’e karşı çıkan iktidardan inmemek için Başbakan olan o değil mi? Peki, Erdoğan ve AKP muhalifleri nerede? Yıllardır Silivri de. İktidardan inmemek için anayasayı değiştiren kim? Sizce arada bir bağ yok mu?







Evet, sevgili okurlarım, sizler ve bizler, laf salatası ile kendimizi kandırmayalım, ne yazık ki demokrasi veya hukuk devletinde değil, Tayip Erdoğan’ın evcilik oyunundaki bez bebekleriz biz.







02/Ağustos/2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder